Αγοράζεις Fake Likes στο Facebook; Αυτό θα πονέσει! – iArk – Digital Media

Αγοράζεις Fake Likes στο Facebook; Αυτό θα πονέσει!

Μην πέσεις στην παγίδα όσο δελεαστική κι αν φαίνεται!
Δεν έχεις ιδέα πόσο μπορεί να σε πονέσει αυτό που αρχικά θα αρέσει στα μάτια σου.

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στην Ελληνική αγορά οι επιτήδειοι των Social Media να τάζουν 1.000 Likes με 30 ευρώ ή 1.000 Followers στο Instagram και να επιμένουν ότι είναι αληθινό το κοινό που προσφέρουν. Ας τα ξεχάσουμε αυτά, διότι είναι αδύνατον.

Η εσκεμμένη αγορά ψεύτικων Likes/Followers θα έχει σοβαρές συνέπειες στην απήχηση των κοινωνικών δικτύων. Ας δούμε παρακάτω μερικά παραδείγματα.

  • Πρόβλημα στον αλγόριθμο EdgeRank: Το Facebook χρησιμοποιεί ως γνώμονα την αλληλεπίδραση που παράγει η σελίδα σας ώστε να “καταλάβει” πόσο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο σας για αυτούς. Ψεύτικοι χρήστες και προφίλ που δεν αλληλεπιδρούν θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη λιγότεροι από τους πραγματικούς σας Fans να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας. 
  • Αξιοπστία: Πλέον και οι απλοί χρήστες έχουν αρχίσει και γίνονται πιο “πονηροί” με την καλή έννοια του όρου. Τι θα πιστέψουν λοιπόν σε μία σελίδα με 10.000 Fans και 1-3 Like στις δημοσιεύσεις κάτω από τα Posts; Φαντάζομαι ότι δεν θα φαίνεστε τόσο αξιόπιστοι ώστε να κάνει μία αγορά ή οτιδήποτε αντίστοιχο αφορά την επιχείρηση σας.
  • Κατανόηση : Ένα από τα ομορφότερα σημεία στην ανάλυση των Social Media είναι το γεγονός πως χτίζοντας μία πραγματική βάση, μπορείς να αναλύσεις τις συνήθειες των πιθανών πελατών σου ( Ηλικία, Ενδιαφέροντα, Ώρες που σε επισκέπτονται κ.α. ). Τι θα απογίνει όλη αυτή η γνώση αν προσθέσεις έναν όγκο ψεύτικων προφιλ στη σελίδα σου;
  • Απώλεια χρημάτων στη διαφήμιση: Όταν η σελίδα μας καταγραφεί με ψεύτικα Likes, κάθε διαφημιστικό μήνυμα που στοχεύει στους fans ή τους Friends των Fan μας πηγαίνει στα σκουπίδια.Πληρώνεις πολύ περισσότερα για να δείξεις την επιχείρηση σου στους αληθινούς friends των αληθινών fan σου. Με άλλα λόγια, εμπλέκονται τα κοινά και ο μόνος χαμένος είσαι εσύ!
  • Χρόνος : Όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα καταλάβεις πως έκανες ένα τεράστιο λάθος αγοράζοντας Fake Likes, θα χρειαστεί να ξοδέψεις ένα απίστευτα μεγάλο ποσό για να χτίσεις (με πραγματικά δεδομένα πλέον) τη νέα σου βάση δεδομένων πελατών και πιθανών πελατών

Στη διάθεση σας για απορίες και διευκρινήσεις

Μίμης Βασιλείου
Marketing Strategy – iArk Social Media Agency
Email :info@iark.gr
Twitter : @mimisvas
Linkedin : Mimis Vasileiou